top of page

VEFA LİSESİ KEMAL SUNAL KÜLTÜR SANAT İLE RÖPORTAJ

Vefa Lisesi Kemal Sunal Kültür Sanat Haftası ve Ödül Töreni Komitesi başkanları Ayşe Kılınç ve Ayça İlker ile gerçekleştirdiğimiz röportajda komitenin geçmiş faaliyetleri, amacı ve gelecek planları hakkında bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik.


Zelal İmğa: Merhaba, kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Ayşe Kılınç: Merhaba, ismim Ayşe Kılınç. Vefa Lisesi 150. dönem, 11.sınıf öğrencisiyim. 15. Kemal Sunal Kültür Sanat Haftası ve Ödül Töreni Komitesi’nde okula geldiğim yıldan beri bulunuyorum. İki sene çekirdek ekibindeydim, bu yıl da Ayça ile birlikte başkanlığı devraldık.

Ayça İlker: Merhaba, ben Ayça İlker. Vefa Lisesi 150. dönem öğrencisiyim. Aynı zamanda IB diploma öğrencisiyim. Ayşe ile birlikte ben de komitenin eş başkanıyım.



Zeynep Bektaş: Vefa Lisesi Kemal Sunal Kültür Sanat Haftası ve Ödül Törenini tanıtır mısınız?

Ayça İlker: Vefa Lisesi Kemal Sunal Kültür Sanat Haftası okulumuzun on altı yıllık köklü bir etkinliğidir. Geçen sene pandemi sebebiyle gerçekleştiremedik maalesef. Kemal Sunal Kültür Sanat Haftası çok eğlenceli, keyifli ve rengarenk bir hafta. Kendinize çok fazla şey katabileceğiniz, birçok şey öğrenebileceğiniz ve tabii ki çok eğleneceğiniz bir hafta. Atölyeler, workshoplar, söyleşiler, yiyecekler, içecekler, müzikler ve de ödül töreninden oluşuyor. Bu tören, okulumuz öğrencileri tarafından seçilen alanında en başarılı isimleri ağırladığımız ve bizim için çok değerli olan mezunumuz Kemal Sunal’ın anısına düzenlediğimiz bir ödül törenidir.



Geçmiş faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz?

Ayşe Kılınç: Geçen yıl pandemi sebebiyle gerçekleştiremediğimiz için bu yıl on beşincisini düzenliyoruz. Çok büyük, çok değerli isimler ağırladık okulumuzda ve bununla da gurur duyuyoruz. Ağırladığımız isimlerden bazıları şu şekilde: Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil, Kenan Doğulu, Genco Erkal, İsmail Hacıoğlu, Tolga Sarıtaş, Bergüzar Korel… Bunlar sadece şu an aklımıza gelenler.


Etkinliğin düzenlemesinde komite olarak her alanda çok yoğun çalıştığınızı biliyoruz. Bu süreçten ve deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz?

Ayça İlker: Ekip olarak eylül ayında başladığımız bu hazırlık süreci ödül töreninin bitiş anına kadar sürüyor. İnanın bu 7-8 aylık süreç boyunca o kadar çok sorun çıkıyor ki… Bazıları için düşünmeye vaktimiz oluyor yani artısını eksisini aramızda konuşabiliyoruz. Ama çoğu problem için anlık olarak efektif çözümler üretmemiz gerekiyor. Bir bakıma bizi en çok yoran şeylerden biri de bu. Biliyorsunuz istek ve azim olduğu sürece önünüze ne çıkarsa çıksın atlatıyorsunuz. Ne olursa olsun çekirdek ekibimizin, sorumlu öğretmenlerimizin ve komitemizin hep yanımızda olması bu yorucu dönemde yükümüzü hafifletiyor.


Etkinliği gerçekleştirmede size yardımcı olacak sponsorlar bulmada ve ödül törenine davet edeceğiniz ünlülerle iletişime geçmede ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz, bu konudaki deneyimlerinizi anlatabilir misiniz?

Ayşe Kılınç: Tahmin edebileceğiniz üzere toplum tarafından fazla ilgi gören kişilere/kurumlara ulaşmak bazen hiç de kolay olmuyor. Vefa Lisesi öğrencileri tarafından oylanan ankette birinci olmuş kişilere ulaşabilmek için önce aramızda iletişime sahip olan var mı diye değerlendirme yapıyoruz. Öğretmenlerimiz bize bu konuda yardımcı oluyor. Eğer birebir iletişim bulamıyorsak internetten araştırma yapıyoruz. Sponsorlarımız ve ödül törenimizin davetlileri etkinliği köklü Vefa ruhuna sahip birkaç liseli öğrencinin Kemal Sunal gibi bir ustanın adına böyle bir organizasyon düzenlediğini görünce bizleri tebrik ediyor ve katılmaktan mutluluk duyacağını belirtiyor. Alanında başarılı kişi ve kurumlardan övgüler alıyor olmak bizleri motive ediyor ve yaptığımız işe dört elle sarılmamızı sağlıyor diyebilirim.


Geçtiğimiz sene pandemi sebebiyle gerçekleştiremediğiniz, tüm okulun büyük bir heyecanla beklediği Bahar Çayı’nın, atölyelerin ve ödül töreninin düzenlendiği Kemal Sunal Kültür Sanat Haftası hakkında ne hissettiniz?

Ayça İlker: Geçen sene etkinliklerin iptal olduğu haberini aldığımızda aslında öğretmenlerimizle birlikte çok güzel gelişmeler kaydettiğimiz biriyle olan bir görüşmeden okula dönüyorduk. Hatta tam etkinliklerin iptaline karar verildiğinde okulun sokağındaydık. Çok üzüldük açıkçası. Harika planlarımız ve çok büyük hayallerimiz vardı. Yıkıldık diyebilirim. Okula döndüğümüzde öğretmenlerimizin yanına gidip “Hocam mayısta tören yaparız değil mi, bir iki ay sonra çalışmalara devam ederiz değil mi?” demiştik.



Pandemi sürecinde komite olarak ne gibi faaliyetlerde bulundunuz?

Ayşe Kılınç: Çalışmaya devam ettik, hala da ediyoruz. Elimizden geldiğince aktif kalmaya çalışıyoruz, ortaya güzel içerikler çıkarmaya çalışıyoruz.


Önümüzdeki süreçte ne gibi planlarınız var?

Ayça İlker: Önümüzdeki süreçte çok eğlenceli, çok keyifli planlarımız ve büyük de hayallerimiz var tabii ki. Çok heyecanlıyız bu yıl için. Yüz yüze bir şeyler yapamayacak olsak da eminiz ki herkese o ortamı biraz olsun yaşatabiliriz. Bunun için de çok çalışıyoruz.


Komitenize yeni katılmak isteyen arkadaşlarımıza bir mesajınız veya tavsiyeniz var mı?

Ayşe Kılınç: Kültür Sanat Komitesi sadece bir komite değil, bir aile diyebiliriz. Gerek öğretmenlerimizle gerek kendi aramızda da hep bunu konuşuruz. Bir komiteden çok daha fazlasıyız. Çok şey deneyimliyorsunuz ve öğrendiğiniz şeyler ileriki hayatınızda da size çok yarar sağlayacak. Resmi bir metin yazmayı öğrenmekten tutun kimlerle nasıl konuşmanız gerektiğini, nasıl organizasyon yapıldığını, insanlarla bir arada nasıl çalışmanız gerektiğini, yönetmeyi, krizlere nasıl pratik ama uzun vadeli çözümler getirebilmeyi öğreniyorsunuz. Yeni katılmak isteyen arkadaşlar belki canlı bir kültür sanat haftası veya ödül töreni görmemiştir büyük ihtimalle ama bir katılımcı olmaktansa onu gerçekleştiren organize eden kesimde olmak gerçekten çok büyük bir duygu. Onlara tek tavsiyemiz, böyle bir şansı kaçırmamaları.


Comments


Başa dön

bottom of page